ترشی سالاد فصل

وبگردی آمانداسان- ترشی سالاد فصل مخلوطی از سبزیجات مختلف بوده و تنوع بالای آن به دلیل تنوع سبزیجات و میوه‌های مورد استفاده در تهیه آن است. در این مطلب با طرز تهیه ترشی سالاد فصل خوشمزه به ۲ روش همراه ما باشید.

ترشی سالاد فصل

بادمجان که چاشنی مورد استفاده سرکه است، در ترشی سالاد فصل آب گوجه فرنگی به عنوان چاشنی به کار می‌رود. در این مطلب به آموزش تهیه ترشی سالاد فصل می‌پردازیم

 ترشی از چاشنی‌های مرسوم در خاورمیانه بوده و در گذشته ترشی انداختن در واقع یکی از روش‌های نگهداری طولانی مدت تره بار بوده است. با این حال امروزه تهیه این خوراک به منظور لذت بردن از مزه‌ی انواع ترشی صورت می‌گیرد. برای تهیه ترشی، سبزیجات در یک محلول اسیدی مانند سرکه نگهداری شده و به این ترتیب از فاسد شدن آن‌ها جلوگیری می‌شود.

طرز تهیه ترشی سالاد فصل (روش اول)

مواد لازم
گل کلم خرد شده۳ پیمانه
هویج خرد شده۲ پیمانه
کرفس خرد شده۲ پیمانه
سیر۵-۶ حبه
گوجه فرنگی۲-۳ کیلوگرم
فلفل سبز۵-۶ عدد
سرکه سفید۲-۳ پیمانه
نمک و زردچوبه۲-۳ قاشق غذاخوری

دستور تهیه:

  1. گوجه فرنگی‌ها را شسته، سپس آن‌ها را چارقاچ کنید و در یک ظرف پلاستیکی بریزید. مقداری نمک به آن اضافه کرده و چنگ بزنید تا گوجه‌ها له شوند.

  2. ظرف حاوی گوجه را در محلی خنک قرار دهید و حدود ۱۵-۱۰ ساعت صبر کنید تا گوجه‌ها کاملا له شوند، سپس آن را از صافی عبور دهید تا پوست گوجه‌ها جدا شود.

  3. آب گوجه را همراه با سرکه روی حرارت قرار دهید، اجازه دهید به مدت ۲۰ دقیقه بجوشد و آب آن تبخیر شود، سپس حرارت را خاموش کنید.

  4. گل کلم، هویج، سیر، فلفل و کرفس را ریز خرد کرده، بشویید و در آبکش بریزید تا آب آن‌ها کاملا خارج شود. سپس روی پارچه نخی تمیزی پهن کنید تا کاملا خشک شوند.

  5. سبزیجات خرد شده را همراه با نمک، زردچوبه و ادویه ترشی به ظرف حاوی آب گوجه و سرکه اضافه کنید و دوباره حرارت را روشن کنید تا سبزیجات ۱۲-۱۰ دقیقه در آب گوجه و سرکه بجوشند.

  6. حرارت را خاموش کرده و پس از خنک شدن ترشی، آن را در بطری شیشه‌ای دردار بریزید.

  7. درب بطری را محکم بسته و آن را به مدت ۳-۲ هفته در محل خنک قرار دهید تا رسیده و قابل استفاده شود.

ترشی سالاد فصل

طرز تهیه ترشی سالاد فصل (روش دوم)

مواد لازم
خیار چنبر متوسط۳ عدد
گوجه فرنگی متوسط۲ عدد
هویج متوسط۲ عدد
هلو متوسط۴ عدد
سرکه۱ پیمانه
فلفل تندبه میزان دلخواه
نمک۱ قاشق چایخوری
پودر تخم گشنیز۱ قاشق چایخوری
پودر گلپر۱ قاشق چایخوری
سیاه دانه۱ قاشق چایخوری

دستور تهیه:

  1. خیار چنبر، گوجه فرنگی، هلو و فلفل را به صورت نگینی خرد کنید.

  2. هویج‌ها را شسته، پوست بگیرید و رنده کنید.

  3. سبزیجات را مخلوط کرده، نمک، فلفل، پودر تخم گشنیز، پودر گلپر، سیاه دانه و سرکه را به آن اضافه کنید.

  4. ترشی سالاد فصل را در بطری شیشه‌ای ریخته، درب بطری را محکم ببندید و در یخچال نگهداری کنید.

  5. ترشی سالاد فصل را به بلافاصله استفاده کنید یا یک هفته فرصت دهید تا کاملا جابیفتد، سپس مورد استفاده قرار دهید.

ترشی سالاد فصل



نکات مهم

  • می‌توانید گوجه‌ها را پس از شستن میکس کنید تا له شوند، سپس روی حرارت قرار دهید.

  • در صورت تمایل می‌توانید سیر و فلفل را نیز میکس کرده و در ترشی بریزید.

  • بهتر است ترشی را در بطری‌های شیشه‌ای کوچک و در محل خنک نگهداری کنید تا پس از باز کردن درب هر بطری، سریع مصرف شده و از کپک زدن آن جلوگیری شود.

  • بطری‌های مورد استفاده برای تهیه ترشی را تمیز شسته و اجازه دهید کاملا خشک شوند تا ترشی کپک نزند.

  • با افزودن سبزیجات و میوه‌های مختلف، می‌توان در ترشی سالاد فصل تنوع ایجاد کرد، ولی مواد ارائه شده در فوق، دستور اصلی این نوع ترشی است.

ترشی سالاد فصل از ترشی‌های خوشمزه ایست که می‌تواند در کنار انواع غذا مورد استفاده قرار گیرد ولی دانستن این نکته ضروری است که ترشی در مقایسه با محصولات لبنی مانند ماست که طی فرایند تخمیر مغذی‌تر می‌شود، ارزش غذایی خود را از دست می‌دهد. از طرفی خاصیت اسیدی ترشی، باعث افزایش ترشح اسید معده شده و مصرف زیاد آن برای مبتلایان به بیماری‌های گوارشی مضر است. بنابرین رعایت اعتدال در مصرف ترشی حتی ترشی‌های خوشمزه‌ای مانند ترشی سالاد فصل ضروری است.

 

ترشی سالاد فصل

منبع: setare.com

مطالب از سراسروب

درباره معصومه ولایتی

پاسخ دادن

نکات : آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند. *

*

آموزش وردپرس | قالب وردپرس | افزونه وردپرس